Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaşamın İzleri (2): Şebnem Korur Fincancı ile “İnsan hakları için bir ömür”

“Yaşamın İzleri”nin ikinci bölümünde İrem Afşin konuğu Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile hayatının dönüm noktalarını, az bilinenleri ve hiç unutmadıklarını konuşuyor.


“İnsan haklarıyla insandır” gerçeğini kabul ettirme mücadelesi ile geçen yıllar boyunca Şebnem Korur Fincancı “Dünyada işkence yapan bütün devletlerin düşmanı” olarak anılmasını sağlayan ulusal ve uluslararası çalışmaları ile tanınıyor. 


Özellikle insan hakları ihlalleri, işkencenin ortaya çıkarılması ve işkencecilerin ceza almasıyla işkencenin dünya genelinde engellenmesi için çalışmalarını sürdüren Fincancı, programda 1970’lerden itibaren yaşadıklarını, 1980 darbesi öncesinde olanları,  Adli Tıp süreci, Bosna Savaşı sonrası çalışmalarını, Birleşmiş Milletler İstanbul Protokolü’nü nasıl yazdıklarını, Bahreyn’de işkenceyle öldürülen bir gencin otopsisini yapmak için nasıl kılık değiştirdiğini ve aldığı uluslararası ödüllerin kendisine hissettirdiklerini anlatıyor.

Editör/Sunucu: İrem Afşin

Kamera/Yönetmen: Engin Pulat

Kurgu: Sahra Atila

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.