Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaşamın İzleri (3): Gülsüm Kav ile “Kadınlar Yaşasın Diye”

İrem Afşin ile Yaşamın İzleri’nde yeni yılın ilk programının konuğu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav oldu. 

Gülsüm Kav çocukluk anılarındaki kolektif bilinçten başlayarak hayatının bilinmeyen yönlerini anlattığı programda, meslek olarak doktorluğu ve ihtisas olarak Tıp Etiği konusu neden seçtiğini anlattı. Gençliğinden itibaren sosyalist mücadelenin içinde yer alan Kav, “Ben kişisel olarak da başka bir dünya isteyen, tüm sömürü ve ezme-ezilme ilişkilerine karşı mücadele eden bir kadın olduğum için de feminist mücadele hayatımın bir parçası oldu” derken, içselleştirdiği feminizm kavramının erkek düşmanlığı değil, kadınların eşit hakları elde etmesi olduğunu vurguladı.

Kadınların yaşam mücadelesini ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kuruluş aşamasını anlatan Gülsüm Kav, özellikle İstanbul Sözleşmesi ile kadınların yaşamsal haklarını korumaya yönelik 6284 nolu kanunun mutlaka uygulanması gerektiğinden bahsederek,  “Neden kadın cinayetleri politiktir diyoruz? Kadınların yaşamları için mücadelesi politiktir, devletin kadınların hak mücadelesini hatta yaşam mücadelesini görmemesi ve korumaması da politiktir.” diye vurguladı.
“Devlet kadınları korumalı, yetkiler kadınların önünü açmalı. 2018’deki kadın mücadelesini 2019’da da devam ettireceğiz” diyen Gülsüm Kav yeni yıl mesajı olarak, “2019 kadınların öldürülmediği, çocukların incitilmediği, olumsuz etkileri onarıcı adaletle giderebildiğimiz bir yıl olsun.” dedi.

Kamera/Yönetmen: Engin Pulat – Kurgu: Sahra Atila


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.