Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnsan ticareti mağdurlarının yüzde 60’ı istismara maruz kalıyor

Deutche Welle’nin haberine göre, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin (UNODC) raporu insan ticareti mağdurlarının yüzde 60’ının cinsel istismara maruz kaldığını ortaya koydu. Cinsel istismar vakaları özellikle  Amerika, Avrupa ve Güneydoğu Asya’da yaşanan insan ticareti olaylarında görülüyor.

Rapora göre, insan ticareti mağdurlarının yüzde 34’ü zorla çalıştırılıyor. Zorla çalıştırma Afrika ve Ortadoğu’da yaygın bir sömürü yöntemi olarak ortaya çıkıyor. Birçok kişinin ise iç organları zorla alınıp, satılıyor. Mağdurların yüzde 2’si ise birden fazla şekilde suistimal ediliyor.

UNODC raporuna göre, insan kaçakçılarının kurbanlarının yüzde 49’unu kadınlar, yüzde 23’ünü ise kız çocukları oluşturuyor. Kadınların yüzde 83’ü ve kız çocuklarının yüzde 72’si cinsel istismara maruz kalıyor. Kaçırılan erkeklerin yüzde 82’si ise zorla çalıştırılıyor.

Rapora göre, 2016 yılında insan kaçakçıları tarafından kaçırılan 25 bin kişi kayda geçirilmiş. 2011 yılından bu yana ise insan kaçakçılığında yüzde 39’luk bir artış tespit edilmiş. İnsan kaçakçılığındaki artışın sebebi olarak ise, kaçakçılığın takibinin daha kapsamlı bir şekilde yapılıyor olması gösteriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.