Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran Dışişleri Bakanı Zarif’in danışmanının tecavüzüne uğradığını ileri süren kadının şüpheli ölümü

Geçtiğimiz gün İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinin Malkan şehrinde 28 yaşındaki bir kadının ölü bulunması farklı medya mecraları ve sosyal medyada kendine geniş bir yer buldu ve gündem oldu.

Genç kadın, İran Meclisi’ne yönelik haberleri takip edenler için tanıdık bir simaydı. Çünkü Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’in danışmanı da olan bir milletvekili ve komisyon başkanını kendisine cinsel tacizde bulmakla suçluyordu.

Zehra Navidpour, daha önce yayınladığı videolarda ve katıldığı yerel televizyon kanallarında, eski bir Devrim Muhafızı da olan milletvekili Selman Hüdadadi’den iş istemeye gittiğinde kendisinin tecavüzüne uğradığını iddia ediyordu.

Savcılığın genç kadının ölümünü “intihar” olarak kayıtlara geçirip otopsinin devam ettiğini açıklamasına rağmen, pek çok medya organında genç kadının öldürülmüş olma ihtimali tartışılmaya devam ediyor. Beş dönemdir milletvekili olan Hüdadadi’nin eski bir asker ve istihbaratçı olması da iddiaları güçlendiriyor. Öte yandan Hüdadadi halen İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’in danışmanı olarak görev yapmaya devam ediyor.

Maktul Zehra Navidpour, daha önce Tahran mahkemesine el yazısıyla verdiği dilekçede, tehdit edildiğini, can güvenliğinin olmadığını ve mahkemenin hayati emniyetini sağlamak için resmi girişimde bulunmasını talep etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.