Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de işçilerin basın açıklamasına müdahale: 4 yaralı, 15 gözaltı


DİSK/Genel-İş üyelerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ şirketinde toplu sözleşme yetkisine itiraz etmesini protesto etmek için Konak’taki belediye binası önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına polis müdahale etti.

Müdahale sonucunda 4 işçi hastaneye kaldırılırken, çok sayıda işçi de belediye binasında ayakta tedavi gördü. Polis, şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin de bulunduğu 15 Genel-İş üyesi işçiyi gözaltına aldı. 

Genel-İş Sendikası’ndan iş bırakma kararı

Müdahale sonrasında toplantı yapan Genel-İş şube yöneticileri İzmir’de örgütlü olduğu bütün belediyelerde öğleden sonra iş bırakma kararı aldı. İş bırakmaya ESHOT otobüsleri de dahil olacak. İş bırakan işçiler belediye binası önünde toplanmaya başladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.