Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milvaukee’de altın kalpli otobüs şoförlerinin insanlık ve kahramanlık hikayeleri

Amerika Birleşik Devletleri’nde Wisconsin eyaletinin Michigan Gölü kıyısındaki uzun soğuk kışlarıyla bilinen Milvaukee şehrinin toplu ulaşım sisteminde görev yapan şoförlerin yolcularıyla iletişimleri ve çevrelerinde gerçekleşen olaylara verdikleri tepkiler Toplu Ulaşım Sistemi’nin “mükemmellik programı” tarafından paylaşılmaya başlandıktan sonra, önce Amerikan medyasının ardından dünyanın dikkatini çekmeye başladı.

Natalie Barnes, otobüse binip evsiz kaldığını söyleyen adama yaklaşımı ile Time dergisinin “Yılın İnsanı” sayısında “Günlük Kahraman”lardan biri seçildi.

Natalie Barnes isimli otobüs şoförü bir cumartesi gecesi otobüse binen ve kendisine “Bugün itibariyle resmen evsizim” diyen yolcusunu o gece boyunca otobüste misafir etti. Yolcusuna yiyecek bir şeyler de teklif eden Barnes, olayı takip eden günlerde de evsiz kalan yolcusuna yardım ediyor ve onun için alışveriş yapıyordu. Evsiz insanlara yardım eden kuruluşlarla iletişime geçen Barnes, kısa bir süre sonra yolcusuna barınacak bir yer bulunmasını sağladı.

Milvaukee’de yardımsever tek otobüs şoförü Natalie Barnes değil. 22 Aralık 2018 sabahı rutin seferini yapan Irena Iviç, 4. Cadde ile W Mitchell caddelerinin kesiştiği yolda soğuk havaya rağmen yalın ayak koşarak ağlayan bir bebek gördü. Otobüsü hemen durduran ve koşarak bebeği kucağına alan Iviç, bebeği sakinleştirip ısıtmaya çalışırken yolcular da ufaklığın üstüne battaniye örttü. İtfaiye ve polisin araştırması sonucu annesinin sokakta unuttuğu anlaşılan bebek daha sonra babasına teslim edildi.

Yolda yalın ayak koşan bebeği gören Iviç, otobüsü durdurarak bebeği olası bir kazadan kurtardı.

Milvaukee’de Irena Iviç sokakta tek başına dolaşan bir bebeği kurtaran ilk şoför değil. 4 Ağustos 2018’de yine bir cumartesi sabahı saat 6 sularında Lapham Bulvarı’nda 2 yaşında bir bebeğin tek başına caddede olduğunu fark eden Diana Serrano da tıpkı meslektaşı gibi, korkuyla etrafına bakınan çocuğu otobüse alarak, telefonundaki kızının köpeğine ait fotoğrafları gösterip sohbet edip sakinleştirmiş ve sabah evde herkes uyurken evden kaçtığı anlaşılan çocuğu arayan annesine teslim etmiş.

Milvaukee’de çalışan şoförlerin insancıl tavırları, yolcularına ve çevrelerine gösterdikleri özen, yardımseverlikleri hem sosyal medyada hem de Amerikan medyasında sıklıkla yer buluyor.

https://twitter.com/thechief89/status/1083592510667177984
Milvaukee otobüs şoförleri birer kahraman!

“Milvaukee’nin otobüs şoförleri araç kullanmaktan çok daha fazlasını yapıyor. Onlar çoğu zaman bize yardıma koşanlar ve toplumdaki gözlerimiz, kulaklarımız.”
https://twitter.com/billy_stjohn/status/1008399661940531200
Milvaukee’li şoförler yolunu kaybeden, yanlış otobüse binen turistlere de yardım için ellerinden geleni yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.