Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Norveç’te kaçırılan kadın için kripto para birimi “Monero” ile fidye isteniyor

Norveç polisi, 31 Ekim’de Norveçli iş insanı Tom Hagen’in kaybolan eşi Anne-Elisabeth Falkevik Hagen’in kaçırıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, fidyecilerin Anne-Elisabeth’i serbest bırakmak için
kripto para birimi Monero ile ödenmesi şartıyla 9 milyon euro tutarında fidye istediği belirtildi.


Norveçli yetkililer, Hagen’in hayatta olduğuna, öldürüldüğüne veya kaçırılan kişiler tarafından bir yerde tutulduğuna dair ellerinde herhangi bir kanıt olmadığını açıkladı. Yetkililer kadının Norveç’teki evinin önünden kaçırıldığını düşünüyor.

Tom Hagen, ülkesinin  en zenginleri listesinde 172’inci sırada yer alıyor. Emlak sektöründe faaliyet gösteren bir şirketi bulunan Hagen, 1992 yılında kurulan elektrik şirketi Elkraft’ın da yüzde 70’ine sahip.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.