Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “Masal anlatmayın. Madem her yer güllük gülistanlık, neden sürekli ekonomi paketi açıklıyorsunuz?”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Akşener’in grup toplantısında yaptığı açıklamalarda öne çıkanlar şöyle:

“Öyle bir medya duvarıyla karşı karşıyayız ki, birkaç TV dışında sözlerimizi veren yok. Türkiye gerçeği bu. İYİ Parti ise bugünlere ambargoları aşarak, cesaret, emek, alın teri ve inançla buralara gelmiştir. Biz bir yolunu bulur, sözümüzü milletimize ulaştırırız.”

“Milleti kandırmak için eski rakamları sunuyorlar”

“Milletimizin gerçek gündemi ekonomi. Çünkü gerçeğin kendisini yaşıyor. İktidar herkesin onların anlattıklarını konuşmasını istiyor ama tablo ortada. Enflasyon 16 yıl aradan sonra yüzde 20’nin üzerinde. Resmi makamlara göre 4 milyon işsiz var. İş bulmaktan ümidini kesenleri de eklediğinizde rakam 6 milyona ulaşıyor. Milleti kandırmak için eski rakamları sunuyorlar. Dünya ekonomileri büyürken biz de büyümüşüz. Millete masal anlatmaktan vazgeçin. Her şey bu kadar güllük gülistanlıksa neden her hafta sürekli yeni ekonomi paketleri açıklıyorsunuz.”

“Krizin faturası vatandaşa kesiliyor”

“İnşallah seçimden sonra yeni bir 94 krizi yaşamayız. Elektrik faturasını ödeyemeyecek yaklaşık 10 milyon nüfus var. Çalışanların yüzde 43’ü asgari ücretli. Türkiye 2019’a 10 yıldır ürettiği ekonomik problemlerle girdi ve bunun faturası vatandaşımıza kesiliyor. Milletimiz kullandığı su için 5, elektrik ve internet için 7 çeşit vergi ödüyor. Pırlantadan vergi alınmazken kitaptan yüzde 18 vergi alınıyor. Vergide adalet, Türk milletinin mutlaka gözetmesi gereken bir haktır.”

İYİ Parti’nin yedi belediye başkan adayı daha belli oldu

“İYİ Parti Türkiye’yi çıkışa götürmek adına sorumluluğunun farkındadır. Türkiye’yi iyi belediyecilikle buluşturacak adaylarımız yanımızdalar. Sizleri onlarla tanıştırmak istiyorum:

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Cihan Kolip

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Dr. Serdar Kaman

Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Oğuz Şimşek

Kastamonu Belediye Başkan adayı: Levent Dikmen

Ağrı Belediye Başkan adayı: Taner Söylemez

Rize Belediye Başkan Adayı: Yakup Özcan 

Güneysu Belediye Başkan Adayı: Sefer Özer”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.