Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’da 110 metrelik kuyuya düşen çocuğu kurtarma çalışmaları devam ediyor

İspanya’nın Malaga şehrinde yüzlerce görevli, geçen pazar gününden beri dur durak bilmeden 110 metre derinliğindeki kuyuya düşen 2 yaşındaki Julen isimli çocuğu kurtarmaya çalışıyor.

Kurtarma çalışmalarının ilerleyen aşamalarında, kuyunun içinde küçük çaplı bir toprak kayması gerçekleştiğinin keşfedilmesi, çapı sadece 25 santimetre olan kuyudaki araştırmaları zorlaştırdı.

75 metre derinliğe kadar kamera indirmeyi başaran acil durum görevlileri, küçük Julen’in yediği şekerlerin bulunduğu poşeti görüntülemeyi başarsa da kuyunun dibine henüz ulaşılamadı. Poşetin solucanlarla dolu olduğu bildirildi.

Jandarma ve itfaiye görevlileri dışında özel şirketler de kurtarma çalışmalarına destek oluyor.

Ailenin ilk çocuğu da kalp krizinden ölmüş

Ailenin ilk çocuğu Oliver geçen yıl daha 3 yaşındayken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş. Sokakta yürürken birden yere serilen küçük çocuğun kalp krizi geçirdiği doktorlarca anlaşılmamış ve çocuk hayata geri dönmüş. Fakat 21 gün sonra Oliver tekrar kalp krizi geçirince, bu sefer kurtarılamamış.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.