Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kolombiya’dan Tatvan’a gelen iki futbolcu, dolandırıcıların kurbanı oldu

Futbol oynamak için geçen temmuz ayında Türkiye’ye gelen ve 3. Lig ekibi Tatvan Gençlik Spor ile anlaşan iki Kolombiyalı futbolcu, dolandırıcıların kurbanı oldu. Kolombiyalı bir antrenörün yönlendirmesiyle bir proje dahilinde para kazanma umuduyla Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen futbolcular, şimdi kara kara ülkelerine nasıl döneceklerini düşünüyor.

Ayda 800-1000 dolar maaş vaadi

Türkiye’ye gelmeden önce Kolombiya 3. Lig takımlarında forma giyen Diego Fernando Ibarguen Largacha ve Jeffrey Sebastian Obando Montaño’ya Kolombiyalı bir antrenör, belli bir miktar para ödemeleri karşılığında Türkiye’ye gidip bir yıl süreyle ayda 800-1000 dolar maaş karşılığında futbol oynayabileceklerini söylemiş.

Medyascope.tv’ye konuşan futbolcu Diego, teklifi ilk duyduğunda bunun Kolombiya standartlarında çok iyi bir para olduğunu düşünerek kabul etmiş.

Gerekli prosedürler yerine getirildikten sonra aralarında Diego ve Sebastian’ın da olduğu bir grup Kolombiyalı futbolcu, Türkiye’ye gelerek Diyarbakır’da bir otele yerleşmişler. Otelde kaldıkları sırada Faruk Sarı isminde bir futbol okulu sahibiyle görüşmüşler. Sarı, futbolculara onlara çalışmaları için kulüp aramak amacıyla çevre şehirlere gideceğini söyleyerek, 4-5 günlüğüne ortadan kaybolmuş.

İşler bu noktadan sonra tuhaf gitmeye başlamış. Sarı’nın yokluğunda otel sahipleri futbolculardan kaldıkları günlerin ücretini istemiş. Diego yalnız bırakıldıkları bu sürecin çok sancılı geçtiğini, hatta bazı günler ağızlarına ekmek ve sudan başka bir şey koymadıklarını söylüyor.

Futbolcular bu durum karşısında Sarı’yı aramış. Sarı futbolculara, hiçbir şey duymak istemediğini söyleyip tüm futbolcuları telefonundan engellemiş. Kolombiyalı futbolcular Sarı’yı ondan sonra bir daha hiç görmemiş.

Parası ödenmeyen otel sahibi ise polise başvurmuş. Otele gelen polis, futbolcuları karakola götürüp sorguladıktan sonra birlikte otele dönüp, otel sahibinde kalan pasaportlarını geri almalarını sağlamış. Pasaportlarını alan futbolcular, daha ucuz bir otele geçmiş.

Diego polisin, pasaport konusunda yardımcı olmak dışında hiçbir şey yapmadığını belirtiyor.

Tatvan’da ikinci darbe

Diego ve Sebastian hariç, Türkiye’ye gelen Kolombiyalı futbolcuların hepsi ülkelerine geri dönmüş. Diego ve Sebastian ise, bilet paralarını karşılamak umuduyla Tatvan’da kalarak futbol hocası Muhsin Balkas’tan yardım istemiş. Diego’ya göre samimi bir şekilde onlara yardımcı olan Balkas, Tatvan Gençlik Spor ile anlaşmalarını sağlamış.

Bir darbe de kulüpten

Fakat ikinci bir darbe de yeni kulüplerinden gelmiş. Kendilerine barınma, yemek ve maaş vaat eden Kulüp Başkanı Erdal Sepet, 10 Ağustos’ta futbolcularla beş aylık kontrat imzalamış. Fakat barınma ve yemek ihtiyaçları karşılanan futbolcuların maaşları ödenmemiş. Kısa süre önce baba olan Diego sadece bir aylık maaş alırken, Sebastian hiç para alamamış.

Ayrıca Sepet, yabancıların Türkiye’de futbol oynaması için gerekli olan 10 bin liralık lisans ücretini sadece Sebastian için öderken, Diego’nunkini ödememiş.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.