Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Komisyonu MasterCard’a 570 milyon euroluk para cezası kesti

Avrupa Komisyonu, rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle MasterCard’a 570 milyon euro tutarında para cezası kesti. Komisyon’un 6 yıldır sürdürdüğü soruşturmanın ardından MasterCard’ın Avrupa Birliği ülkelerinde anti-tröst uygulamasını ihlal ettiği tespit edildi.

New York Times’ın haberine göre Komisyon, MasterCard’ın ödemeleri işleme alırken tüccarları sadece kendi ülkelerindeki bankaları kullanmaya zorladığını, bunun da diğer Avrupa ülkelerindeki bankalarla daha düşük ücretlerle çalışmalarını engellediğini belirtti.

Komisyon, MasterCard’ın soruşturma boyunca işbirliği yaptığını ve verilen cezada bu nedenle yüzde 10’luk bir indirime gidildiğini açıklamıştı. MasterCard yetkilileri ise verilen cezaya itiraz etmeyeceklerini ve bahsedilen uygulamadan yaklaşık 2 yıl önce vazgeçtiklerini söyledi.

Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu üyesi Margrethe Vestager, “MasterCard’ın kurallları, satıcıların diğer üye ülkelerde bankaların sunduğu daha ucuz kart ödemesi ücretlerini araştırmasını önleyerek, kart ödemesi maliyetini yapay bir şekilde artırdı. Bu nedenle, AB’deki satıcılar ve tüketiciler zarar gördü” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.