Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyuncu Ayşen Gruda yaşamını yitirdi


Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Ayşen Gruda 74 yaşında hayata veda etti. Oyuncu bir süredir Kağıthane Derindere Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi görüyordu.

30 Kasım 1945’te İstanbul’da dünyaya gelen Ayşen Gruda genç yaşta oyunculuğa başladı. Gruda, 1962 yılında Tevfik Bilgi Turna Tiyatrosu’nda profesyonel olarak oyunculuk yaptı. Adile Naşit gibi ünlü oyuncularla birlikte yönetmen Ertem Eğilmez’in filmlerinde oynadı. Çeşitli müzikallerde rol alan Gruda, “Tosun Paşa”, “Süt Kardeşler”, “Hababam Sınıfı” ve “Çiçek Abbas” gibi Türkiye sinema tarihinde kült olmuş filmlerde de hafızalara kazınan roller üstlendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.