Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de, ormanda kaybolan üç yaşındaki çocuk, kendisini bir ayının koruduğunu söyledi

ABD’nin Kuzey Karolina eyaletinde üç yaşındaki Casey Hathaway ortadan kayboldu ve iki geceyi dondurucu soğuktaki ormanda geçirdi. Perşembe gecesi Casey dikenli çalılar arasında bulunduğunda ıslak ve üşümüş halde fakat güvendeydi.

The Guardian’ın haberine göre, kasabanın polis şefi, Casey’nin “ormanda bir ayının ona arkadaşlık ettiğini” söylediğini aktardı. İddia, çocuğun teyzesi tarafından da tekrarlandı. Teyze, Facebook’ta çocuğun iki gün boyunca bir ayıyla vakit geçirdiğini söylediğini yazdı ve şöyle devam etti: “Tanrı Casey’yi korumak için ona bir arkadaş yolladı. Tanrı, iyi bir tanrı. Mucizeler gerçekten oluyor.”

Casey Hathaway için hazırlanan kayıp ilanı. /AP

Casey, salı günü iki çocukla birlikte büyükannesinin bahçesinde oynuyordu. Ancak o gün diğer çocuklarla birlikte eve geri dönmedi. -6 derecelik dondurucu soğukta, üzerinde yeterince kalın kıyafetler olmayan Casey’yi bulmak için helikopterler, drone’lar, arama köpekleri ve yüzlerce gönüllü seferber oldu. Fakat perşembe günü, rüzgar ve yağmur o kadar arttı ki, gönüllülere aramaya devam etmemeleri söylendi.

Birçok siyah ayının da evi olan Kuzey Karolina’daki ormanda bulunan Casey, felaketi birkaç küçük sıyrıkla atlattı. Casey bulunduğunda biraz su ve annesini istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.