Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van’da seçmene sorduk: İpi HDP mi AKP mi göğüsleyecek?

Türkiye’nin doğusundaki en büyük illerden biri olan Van’da ekonomik darboğaza İran ile sınır ticaretinin durması eklenince şehirdeki seçmenlerin birinci önceliği geçim olmuş. Son yerel seçimde yüzde 53 oy alarak belediye başkanı seçilen Bekir Kaya’nın 2016’da tutuklanmasının ardından yerine kayyum atanması bölgedeki diğer illerde olduğu gibi, Van’da da seçmenin yeniden HDP’ye yönelmesine neden olmuş. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde HDP yüzde 59 oy almıştı. Van’da bu seçimlerde AKP’nin atanmış kayyum yerine şehrin eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’yı aday göstermesi AKP’nin ildeki şansını arttırmış.

Kamera: Bedirhan Muhsin Aybar

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.