Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’nın Küba Büyükelçiliği’nde yayılan “esrarengiz hastalık” endişe yarattı

Kanada, bir diğer büyükelçilik çalışanının daha esrarengiz bir hastalığa yakalanmasının ardından Küba Büyükelçiliği’ndeki çalışan sayısını yarıya indireceğini açıkladı.

Baş dönmesi, mide bulantısı ve konsantrasyon güçlüğü şikayetleriyle baş gösteren hastalığın kaynağı, yapılan tıbbi tetkiklere rağmen ortaya çıkarılamadı. Aynı şikayetlerle tedavi gören elçilik çalışanı ve aile fertlerinin sayısı kasım ayında 14’e ulaşmıştı.

Kanada Dışişleri Bakanlığı, kaynağı tespit edilemeyen gizemli hastalık sonucunda elçilik çalışanlarının sayısını yarı yarıya azaltacağını duyurdu. Buna göre, Kanada’nın Havana’daki elçilik binasında çalışan kişi sayısı 16’dan 8’e indirilecek.

Yapılan yazılı açıklamada hastalıktan etkilenenler arasında “çalışanların, eşlerinin ve ailelerinin” bulunduğu belirtilirken, elçiliğin açık kalacağı ancak bazı fonksiyonlarının aksayacağı kaydedildi.

Benzer bir hastalık daha önce Küba’daki ABD büyükelçiliğinde de ortaya çıkmış, 24 çalışan ve ailesi hastalıktan etkilenmişti.

Aynı şekilde, geçen yıl haziran ayında Çin’in Guangzhou kentindeki ABD misyonu çalışanları arasında da baş dönmesi, mide bulantısı, kulak çınlaması gibi olağan dışı belirtilere rastlanmış ve ABD bunun “sonik saldırı” olabileceği tezini öne sürmüştü. Ancak Kanadalı yetkililer bu iddianın şu anda gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.