Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İSO, Türkiye İmalat PMI’ını açıkladı: Ekonomideki yavaşlama sürüyor

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayii performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye ve İstanbul İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketlerinin Ocak 2019 dönemi sonuçları açıklandı. 

Eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm değerlerin imalat sektöründe iyileşmeye, altında ölçülen tüm değerlerin ise imalat sektöründe kötüleşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, 2018’in Aralık ayında 44,2 olarak ölçülen İSO Türkiye İmalat PMI’ı, Ocak ayında da yatay görünüm sergileyerek 44,2 olarak kaydedildi. PMI, böylece imalat sektöründeki faaliyet koşullarında 2018 Aralık ayındakine benzer bir yavaşlamanın gerçekleştiğine işaret etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.