Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sınavı kazandı, Mahkeme “Annen, baban sendikacı ve siyasetçi” dedi, ataması yapılmadı


Çoğu zaman açıklanmayan istihbari bilgilere dayandırılan güvenlik soruşturmalarının “suçun şahsiliği” ilkesini zedelediği ve kamuya personel alımında ciddi sıkıntılar yarattığı tartışıladursun, Ankara’da İdare Mahkemesi çok tartışılacak bir karar verdi. KPSS puanı ile Sağlık Bakanlığı’na ataması yapılan bir tekniker, daha sonra hakkındaki güvenlik soruşturması nedeniyle atanamadı.

Teknikerin avukatının davayı taşıdığı İdare Mahkemesi, başvuru sahibinin babasının geçmiş yıllardaki sendikal faaliyetlerini ve annesinin yine geçmiş yıllarda kapatılan HADEP’teki siyasi faaliyetlerini gerekçe göstererek, davayı reddetti. Ferit Aslan, atanamayan gencin avukatlarıyla görüştü. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.