Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris’teki yangında 9 kişi hayatını kaybetti: Bir şüpheli sorgulanıyor

Fransa’nın başkenti Paris’in 16. bölgesindeki bir apartman dairesinde, pazartesiyi salıya bağlayan gece çıkan yangında 9 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Saat 07.00 sularında söndürülen yangının ardından ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Yaralılar arasında 6 itfaiye personeli de bulunuyor.

İtfaiyenin bu sabah bildirdiğine göre üç kişi camdan atlayarak can verdi. İçişleri Bakanı Christopher Castaner, saat 09.00 sularında 250 itfaiyecinin sevk edildiği bölgeye geldi ve itfaiyecilerin olağanüstü koşullarda yangından 50 kişiyi kurtardığını söyledi. Castaner apartmanda yapılacak incelemelerin 24 saat sürebileceğini belirtti: “Sizinle konuştuğum şu anda yangın tamamen kontrol altına alınmış durumda. İtfaiyeciler apartmanın tamamında, kat kat gezerek incelemelerde bulunuyor.”

Yangının nedeni henüz bilinmese de cezai soruşturma devam ediyor. Bölgede yapılan incelemeler sırasında Castaner’ye eşlik eden Paris Savcısı Remi Heitz, olayla ilgili olarak yangının başladığı gece yoldan geçmekte olan bir apartman sakininin sorgulanmak üzere gözaltına alındığını aktardı. Heitz şüpheli hakkında, “psikiyatri geçmişi olan 40’lı yaşlarda bir kadın” olması dışında bilgi vermedi. Le Parisien ise, kadının şüpheli hareketleri nedeniyle gözaltına alındığını yazdı. Gazetenin iddiasına göre, sarhoş olduğu anlaşılan kadın, yangının devam etmekte olduğu evin yakınlarındaki bir aracı ateşe verme teşebbüsünde bulunduğu sırada fark edildi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da bölgeye gelerek, şehrin “yasta olduğunu” ve 16. Bölge Belediye Başkanı ile birlikte, konaklama sorunu yaşayan ve psikolojik desteğe ihtiyacı olan vatandaşlar için bir masa kurduklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.