Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Başka partilerin kampanyalarını yapanlar mezarlarını kazsın” diyen Mehmet Fatih Bucak sonunda CHP’nin Siverek adayı oldu

CHP, aday belirleme süresinin dolmasına iki haftadan az kala, 16 belediye başkan adayını daha açıkladı. Bu isimlerden Mehmet Fatih Bucak, CHP’nin Siverek adayı oldu. Bucak, MHP adayıyken seçimlere ilişkin “Ölmeye geliyorum” sözleriyle tartışmaların odağına oturmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin 16 adayını daha açıkladı. Bunların arasında en fazla tartışma yaratanı, Siverek’ten belediye başkan adayı gösterilen Mehmet Fatih Bucak oldu. Bucak aşiretinin lideri olan Mehmet Fatih Bucak, kısa bir süre öncesine kadar MHP adayıyken, bir televizyon programında kullandığı sözlerle tartışma yaratmıştı. Bucak, ilçede diğer partiler için seçim çalışması yapanları şu sözlerle tehdit etmişti:

“Seçime değil ölmeye geldim. Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka levhalı araba görürsem, kendileri bilir, şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar.”

Bucak bu sözleri Güneydoğu TV’de sarf etmişti:

Rütbeli bir askerin koğuşta acemi erlere yürüyüş yaptırarak Bucak’a selam gönderdiği video da büyük tepki toplamıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=N4Xyvxc1mA0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetki kullanarak Bucak’ı aday gösterdiği belirtiliyor. Bu, CHP’nin Bucak aşiretiyle ilk teması değil. Yine Bucak aşiretinden Ali Murat Bucak daha önce CHP’nin Şanlıurfa Milletvekili seçilmişti.

Mehmet Fatih Bucak 7 Haziran 2015’teki genel seçimlerde Şanlıurfa’dan bağımsız aday olmuştu. 1 Kasım 2015’te bu kez AKP’den aday olan Bucak, 2019’da ise önce MHP’nin, Siverek AKP’ye bırakıldıktan sonra ise, CHP’nin belediye başkanı adayı oldu.

Bucak aşiretinin adı, 3 Kasım 1996’da Balıkesir’in Susurluk ilçesinde meydana gelen ve ‘Susurluk skandalı’ olarak bilinen kaza ile duyulmuştu. Kaza ile devlet-polis-mafya üçgeninde işlenen suçlar ortaya çıkmış, Bucak aşiretinden DYP eski Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak yaralanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.