Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milletvekli Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 100. gününe girdi

HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven, İmralı adasında bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebi ile başlattığı açlık grevi eyleminde bugün 100. güne girdi.

Leyla Güven

Güven, iki gün önce rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı ve tedaviyi kabul etmediği için yeniden evine götürüldü. Güven’in eylemine destek vermek için vekil seçildikleri illerden Diyarbakır’a yürümek isteyen HDP’li vekillere güvenlik güçleri izin vermezken, Diyarbakır’a ulaşan HDP’li vekillerin ziyaret edeceği Güven’in evinin bulunduğu Bağlar ilçesinde ise polis geniş güvenlik önlemleri aldı. 


24 Haziran seçimlerinde cezaevinde iken HDP Hakkâri Milletvekili seçilen ve seçimden sonra uzun süre tahliye talepleri reddedilen Leyla Güven, İmralı adasında bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle cezaevinde açlık grevine başlamıştı.

25 Ocak tarihinde tahliye edilen Güven’in evinde sürdürdüğü açlık grevine çeşitli cezaevlerinde bulunan, aralarında eski milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda tutuklu ve hükümlü de destek verdi ve açlık grevi başlattı.

Güven açlık grevinde bugün 100. gününe girerken, HDP milletvekilleri Güven’in açlık grevini desteklemek için seçildikleri illerden Diyarbakır’a yürüyüş başlatma kararı aldı.

“100. Gününde Leyla’ya Tecridi kırmaya” sloganı ile Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van gibi illerden Diyarbakır’a yürümek isteyen HDP’li vekillerin yürümesine izin verilmedi. Bugün Diyarbakır’a gelen 26 milletvekili Diyarbakır’a giriş noktasında yine güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Güven’e destek için Diyarbakır’dan gelen ve evinde kendisini ziyaret etmek isteyen vekilleri yürütmemek için polis oldukça sıkı önlemler aldı. Güven’in evinin bulunduğu Bağlar mahallesinde ise, yollar polis tarafından trafiğe kapatıldı.

HDP milletvekilleri ve beraberindekiler, Güven’in evine yürümek için toplandıktan sonra harekete geçti. Polis amirleri ise Valilik kararı doğrultusunda yürüyüşe izin verilemeyeceğini belirtti. HDP’liler ise yürüyüşlerinin engellenmesinin anayasal bir suç olacağını söyledi. Buna karşılık olarak polisler, Güven’in evine araçlarla gidilmesi durumunda eyleme izin verileceğini açıkladı.

Kayapınar ilçesinde ise bir grup HDP milletvekili ile polisler arasında çıkan arbedede yere düşen HDP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hastaneye kaldırıldı. Aydeniz’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.