Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Michael Jackson’ın çocuk istismarı belgesel oldu: “Ne yaptığımızı öğrenirlerse, ikimizi de hapse atacaklarını söylerdi”

Çocuk yaşta Michael Jackson’ın cinsel istismarına uğraklarını iddia eden Wade Robson ve James Safechuck’ın yaşadıklarını mercek altına alan HBO yapımı Leaving Neverland adlı belgeselden ilk fragman yayınlandı.

Pedofili konusunda başka belgesellere de imza atan Dan Reed’in yönettiği Leaving Neverland belgeseli, dünya prömiyerini yaptığı Sundance Film Festivali’nde büyük yankı uyandırmış, Jackson’ın ailesinin ve hayranlarının ise tepkisine yol açmıştı. “Bu filmin Michael Jackson ile hiçbir ilgisi yok” diyen yönetmen Dan Reed, Variety’ye verdiği röportajda, niyetinin Jackson’ın ikonik statüsünü yıkmak ya da mirasını baltalamak olmadığını, yalnızca yetenekli bir insanın da pedofili olabileceğini gösterme ihtiyacı duyduğunu söylüyor.

Hayatta olduğu dönemde Michael Jackson, benzer suçlamalarla karşılaşmış fakat hakkındaki bu suçlamaları yalanlamıştı. Jackson’ın yaptıklarını yeniden gündeme taşıyan Leaving Neverland belgeseli, Jackson tarafından cinsel istismara maruz kalan iki insanın yaşadığı bu zorlu süreci en ince ve rahatsız edici ayrıntılarına kadar anlatmasıyla dikkat çekiyor. Belgesel, yaşananların iç yüzünü ortaya çıkarması bakımından, geçmişte böyle korkunç bir duruma maruz kalan birçok insanın sesini yükseltmesi konusunda öncülük edecek gibi gözüküyor.

Dört saat uzunluğundaki belgeselin ilk bölümü 3 Mart’ta, ikinci bölümü ise 4 Mart’ta izleyiciyle buluşacak. Şimdiden çok konuşulan belgeselde, Jackson’ın yıllar içinde çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunduğu da öne sürülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.