Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yükselen podcast sektörünün yeni zirvesi: Himalaya

Podcast, son bir aydır dünya çapında belki de şu ana kadar hiç konuşulmadığı kadar gündemde. Dünyanın en büyük ücretli müzik platformlarından Spotify geçen hafta Anchor ve Gimlet’i yaklaşık 340 milyon dolara satın almıştı. ABD’de televizyon yıldızı Conan O’Brien ve aktris Gwyneth Paltrow gibi isimler de artık kendi podcast’lerini yapıyor. 

San Francisco’da faaliyet gösteren podcast startup’ı Himalaya Medya, kurulmasından bu yana çok kısa bir zaman geçmesine rağmen 100 milyon dolarlık yatırım aldı. iOS ve Android’de yer alan mobil uygulamanın ana yatırımcısı Himalaya, 500 milyonluk dinleyici kitlesiyle Çin’in en önemli ses platformlarından. Diğer yatırımcılar arasında ise General Atlantic ve SIG yer alıyor. Ayrıca şirket, NBA takımı Dallas Mavericks’le ortak içerik üretiyor.

Reklamsız ve ücretsiz platform

Himalaya eline geçen yatırımla şu ana kadar üretilen ve ilgi çekmiş podcast’leri toplamak ve umut vaat eden podcast’lere yatırım yapmak istiyor. Her podcast için ayrı pazarlama stratejisi yürütmeyi hedefliyor.  

Himalaya şirketinin bir başka hedefi de takipçilerini bir topluluğa dönüştürmek, beğenilerine göre öneriler sunmak, yorum yapmalarını ve beğenide bulunmalarını sağlamak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.