Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Sur’da mahalle yok, muhtar adayı var

Sur’da muhtar adayları gerçekte olmayan mahallelerde muhtarlık seçimi için çalışıyor.

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde Kasım 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile başlatılan hendek-barikat operasyonlarında büyük tahribat gören ve büyük kısmı yıkılan altı mahalledeki yasak hâlâ sürüyor. Gerçekte olmayan ve hak sahiplerinin kira yardımı alması için resmiyette varlığını sürdüren Cevatpaşa, Fatihpaşa, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahalleleri ile Dabanoğlu mahallesinin bir kısmında 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için muhtar adayları çalışmalara başladı. Mahalle, sokak, ev ve seçmeninin yerinde bulunmadığı yasaklı bölgede muhtar adayları, seçmenlerine üç yıl önce taşındıkları yeni yerlerinde ulaşmaya çalışıp destek istiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.