Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (11): Duygusal zekâ nedir ve nasıl gelişir?

Duygusal zekâ nedir ve nasıl geliştirilir? Bu soru son yılların en çok yanıt aranan sorusu. Duygusal zekânın, bilişsel zekâdan daha önemli olduğu, duygusal zekâsı yüksek olanların bilişsel zekâsı yüksek olanları geçebileceği söyleniyor. Aileler ve başarıyı kovalayan yetişkinler de bu söylemlerle heyecanlanıyor. Duygular ve duygularımızla yaptığımız davranışlar önemlidir. Duygularımız doğru algılandığında ve etkili bir şekilde düzenlendiğinde önemli görevlere odaklanmamıza, etkili kararlar almamıza, sağlıklı ilişkilerden zevk almamıza ve yaşamın iniş çıkışlarını kontrol etmemize yardımcı olabilir.

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda duygusal zeka nedir, nasıl gelişir ve neler kazandırır sorularının yanıtlarını veriyor. Örneklerle duygusal zekanın tanımını, beynin hangi bölgelerinin duygusal zeka için önemli olduğunu, duygusal zekanın insan ilişkilerinde ve iş yaşamında kişiye getireceği özellikleri anlatıyor. Duygusal zekanın gelişiminde aile ve okulun etkilerini ele alarak, aile ve okulun duygusal zekanın gelişimine nasıl katkıda bulunacağını açıklıyor. Videoda duygusal zeka ve zekanın kişisel gelişim üzerindeki etkilerinin önemi aktarılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.