Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Kudüs’teki diplomatik misyonlarını birleştiriyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino dün yaptığı açıklamada, Kudüs’teki ABD Başkonsolosluğu ile Büyükelçiliğinin birleştirileceğini doğruladı: “Önceden buradaki elçiliğimiz tarafından gerçekleştirilen diplomatik ve konsolosluk faaliyetlerimizin tümünü yürütmeye devam edeceğiz. Ayrıca Kudüs’teki (…) ABD Büyükelçiliği Filistin İşleri Birimi aracılığıyla Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde olduğu gibi Kudüs’teki Filistinlilerle de birlikte her türlü raporlama, sosyal yardım ve çeşitli faaliyetler alanında işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Palladino, söz konusu kararın ABD’nin Kudüs, Batı Şeria ya da Gazze Şeridi’ne yönelik politikalarındaki herhangi bir değişime işaret etmediğini savundu: “Başkan’ın belirtmiş olduğu gibi, ABD nihai statü pazarlıkları meselesinde taraf tutmamaktadır. Buna sınırlar ve sınır kapıları da dahildir. İsrail’in Kudüs’teki egemenliğiyle ilgili özel sınırlar, iki taraf arasındaki nihai statü pazarlıklarının konusudur ve yönetim hem İsrail hem de Filistin için daha parlak bir gelecek anlamına gelen kapsamlı ve kalıcı bir barışın sağlanması çabalarına yürekten bağlılığını sürdürmektedir.”

ABD’nin kararı, Kudüs’ü ülkelerinin başkenti sayan Filistinli yetkililer tarafından kınandı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.