Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (13): Fobiler: Belirtileri ve tedavisi

Günlük yaşantınızı etkileyen anlamsız korkularınız yani fobileriniz var mı? Herkesin etkisini çok ya da az hissettiği fobileri vardır. Genellikle anlamsız olduğu bilinmesine rağmen aşırı korku ve kaygı yaratan fobilerle baş etmek zordur. Fobisi olanlar, genellikle fobileri olan durum veya nesnelerden uzak kalarak baş etmeye çalışırlar. Bu her zaman başarılı olmayan bir yöntemdir.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci, fobilerin nedenlerini ve oluşturdukları etkileri anlatıyor. Fobi oluşumunda genetiğin, çevrenin ve deneyimlerin etkilerini açıklıyor. Ayrıca, en sık karşılaşılan fobi çeşitleri olan hayvan fobisi, yükseklik fobisi, uçak fobisi, yalnızlık fobisi, yutma fobisi, kapalı alan fobisi ve kan fobisini ele alarak bilgi veriyor. Fobilerin tedavi edilebilen sorunlar olduğunu vurgulayarak, fobi tedavisinin nasıl yapılacağını anlatıyor. Fobiler, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi veriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.