Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kraliçe Elizabeth, ilk sosyal medya paylaşımını Instagram üzerinden yaptı

92 yaşındaki İngiltere Kraliçesi Elizabeth, hayatındaki ilk sosyal medya paylaşımını Instagram üzerinden yaptı. Londra’daki Bilim Müzesi’nin yaz sergisinin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla iPad kullanarak yaptığı Instagram paylaşımında Kraliçe Elizabeth, İngiliz mucit ve matematikçi Charles Babbage tarafından Kraliçe Victoria ve Prens Albert’a 19. yüzyılda gönderilmiş bir mektubu paylaştı.

Kraliçe, paylaşımında şunları yazdı:

“Bugün Bilim Müzesi’ni ziyaret ederken keşfettiğim ve 1843 yılında büyük büyük dedem Prens Albert’a yazılmış bir Kraliyet Arşivi mektubu dikkatimi çekti.

Dünyanın ilk bilgisayar öncüsü olarak kabul edilen Charles Babbage, Prens Albert’ın Temmuz 1843’te bir prototipini görme fırsatını yakaladığı ‘Fark Motoru’nu (Difference Engine) tasarlamıştı.

Mektupta Babbage, Kraliçe Victoria ve Prens Albert’a, ilk bilgisayar programı Lord Byron’ın kızı Ada Lovelace tarafından yaratılan ve kendi buluşu olan ‘Analitik Motor’u anlatıyordu.

Bugün, çocukların bilgisayar kodlama girişimleriyle ilgili bilgi almaktan memnuniyet duydum ve uzun zamandır emek verilen, teknolojiye, yeniliğe ve yeni nesil mucitlere ilham veren Bilim Müzesi’nde bu Instagram paylaşımını yayınlamanın yerinde olacağını düşündüm.”

Kraliçe Elizabeth’in paylaşım yaptığı İngiliz Kraliyet Ailesi Instagram hesabı, 2013 yılından beri aktif ve 4.6 milyon takipçisi var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.