Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manchester City, antrenörleri tarafından taciz edilen çocuklara tazminat ödeyecek

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City, altyapı takımlarında oynayan onlarca çocuğa cinsel tacizde bulunan iki antrenör adına resmi bir özür dileyeceklerini ve tazminat ödeyeceklerini açıkladı.

Manchester City kulübünün açıklamasında, taciz mağdurlarının yaşadıkları ağır travmaları telafi etmelerinin mümkün olmadığını bildikleri vurgulandı. Kulüp, resmi bir özür yayınlayacak ve oluşturacakları fon aracılığıyla, mağdurlara yüklü bir tazminat ödeyecek.

Tacizle suçlanan antrenörlerden John Broome 1964-1971, Barry Bennel ise 1979-1991 yılları arasında altyapı takımlarını çalıştırmıştı. Tacizler, bu iki ismin görevde olduğu süre boyunca sürmüş. Broome’un takımı çalıştırdığı yıllarda, kendisi hakkında tecavüz dahil birçok cinsel taciz suçundan dolayı şikayette bulunulmuş ancak sonuç alınamamış.


Barry Bennel  1979-1991 yılları arasında altyapıda görev almış.

Bennel olayı, Birleşik Krallık polisine göre ülke tarihinde görülmüş en korkunç pedofili vakalarından biri. Tam sayısı bilinmese de yüzlerce taciz mağduru olduğu düşünülüyor.

Bennel, 2018’in şubat ayında 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, Bennel’a mağdurlar üzerinde bıraktığı psikolojik yıkımı göz önünde bulundurup, verebilecekleri en ağır cezayı verdiklerini söylemişti. Şu an 64 yaşında olan Bennel, ömrünün geri kalanını parmaklıklar ardında geçirecek. Broome ise 2010 yılında, yargılanamadan öldü.

Taciz skandalı, 2016 yılında futbolcu Andy Woodward’ın Guardian’a verdiği bir röportajla ortaya çıkmıştı. Woodward, Bennel’ın çalıştırdığı altyapı takımında oynarken yıllarca Bennel tarafından tacize uğradığını açıklamıştı. Futbolcu Steve Walters da geçen hafta Bennel’ın mağdurlarından biri olduğunu ilk kez Guardian’a açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler