Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (14): Gençlerde kendine zarar verme davranışının nedenleri ve çözüm yolları

Çocuğunuzun kendine zarar verdiğini, bileklerini, kollarını, bacaklarını çizdiğini, bunları sizden gizlemeye çalıştığını ve davranışlarının değiştiğini mi fark ettiniz? Çocuğunuzda en sık ergenlik döneminde görülen kendine zarar verme davranışı olabilir. Bu davranışın altında yatan bir psikiyatrik hastalığı ya da sorunu olabilir.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci gençlerde görülen ve sıklığı artan kendine zarar verme davranışını ele alıyor. Risk faktörlerini, birlikte olabilecek psikiyatrik hastalıkları ve sorunları açıklıyor. Ayrıca genellikle gizlenen bu davranışın nasıl anlaşılabileceğini, ailenin bu sorunun ortaya çıkmasında ve tedavisinde aldığı rolü aktarıyor. Videoda kendine zarar verme davranışı için uygun tedavi yöntemleri de anlatılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.