Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spotify, Apple’a dava açtı

Dijital müzik platformu Spotify, ticari rekabeti engellediği iddiasıyla teknoloji devi Apple’a dava açtı. Suçlamaya göre, Spotify’ın sınırsız üyelik fiyatlarındaki artışın sebebi “Apple vergisi”.

Pazartesi günü Avrupa Komisyonu’na yapılan şikayette Spotify, rakibi Apple Music’i haksız avantaj sağlamakla suçladı. Spotify’ın iddiasına göre, akıllı telefon üreticisi Apple, kullanıcılarını kendi müzik dinleme platformu olan Apple Music’i kullanmaya mecbur ediyor ve böylelikle haksız rekabete sebep oluyor.

Avrupa Komisyonu, Spotify tarafından yapılan şikayetin “standart prosedürler çerçevesinde” değerlendirmeye alındığını belirtirken Apple’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Spotify CEO’su Daniel Ek, konuyla ilgili olarak blogunda şunları yazdı:

“Bunun bir Spotify-Apple karşıtlığı olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Eski ve yeni, küçük ve büyük tüm şirketler için adil kurallar istiyoruz. Bu durum, iki şirketin de başarılı olmasına imkan sağlayan sağlıklı ekosistemi desteklemek ve büyütmek ile alakalıdır.”

Spotify, Apple’ın kendi ödeme sistemi üzerinden yapılan alışverişlerde yüzde 30 oranında vergi uyguladığını ve bu durumun Apple Music ile rekabet etmeyi imkansızlaştırdığını öne sürüyor. Apple’a yönelik benzer şikayetler Uber ve yemek dağıtım uygulaması Deliveroo tarafından da gündeme getirilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.