Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın eski kampanya direktörü Manafort’a 43 ay ek hapis cezası

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski kampanya direktörü Paul Manafort, Rusya soruşturması kapsamında 43 ay ek hapis cezası aldı. 

ABD’deki 2016 başkanlık seçim kampanyalarına Rusya müdahalesi olup olmadığını araştıran eski FBI Başkanı ve Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in soruşturması esnasında ortaya çıkan suçlardan dolayı Paul Monafort tekrar yargılandı. Geçen hafta Virginia’da görülen davada banka hesaplarında ve vergide usulsüzlük yapmaktan 47 ay hapis cezasına mahkum edilen Manafort, dün görülen ayrı bir davada 43 ay ek hapis cezasına çarptırıldı. 

Manafort işbirliği yapmayı kabul ettikten sonra soruşturma ekibine yalan söylemekle suçlanıyordu. 69 yaşındaki Manafort geçen yıl suçunu itiraf etmişti.

Virginia eyaletinde görülen davada 24 milyon dolar tazminat ve 50 bin dolar para cezası ödemeye mahkum edilen Manafort, haziran ayından bu yana bir gözaltı merkezinde tek kişilik hücrede tutuluyordu. 

Savcılık Manafort’u Rusya yanlısı Ukrayna’daki eski hükümete danışmanlık yapmaktan kazandığı geliri ABD hükümetinden gizlemekle suçluyor. 

Trump’ın eski güvenlik danışmanı Michael Flynn ve uzun süreli eski avukatı Michael Cohen haklarındaki suçlamaları kabul ederken, Trump kendi bağlantılarını reddediyor.  

Mueller soruşturmasında suçlanan 34 kişi arasından davası görülen ilk kişi Manafort oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.