Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da Nevroz coşkusu

Diyarbakır’da, her yıl HDP tarafından organize edilen Nevroz, yüz binlerin katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşmasında 31 Mart Yerel Seçimlerinden de söz ederek, AKP-MHP ittifakına karşı seçimlere gideceklerini söyledi. Katılımın geçen yıllara göre daha az olmasına gerekçe olarak, kutlamanın hafta içine denk gelmesi gösterildi.


Kurgu: Sercan Öztürk

Diyarbakır’da her yıl olduğu gibi HDP tarafından Bağlar ilçesindeki Nevroz Parkı’nda düzenlenen Nevroz kutlaması için sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar alana gelmeye başladı. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında kontrol noktalarından geçen vatandaşlar, kutlama saatini bekledi. Protokolün gelmesi ile kutlamalar saat 11.00’de başladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP milletvekilleri, HDP’nin yerel seçimde ittifak yaptığı Kürt parti ve oluşum temsilcilerinin yanı sıra basın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de protokoldeki yerlerini aldı.

Yapılan konuşmalara başta 134 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven ve diğer açlık grevi eylemcileri damgasını vururken, HDP Eş Genel Başkanı Buldan, kutlamanın sonlarına doğru bir konuşma yaptı. Sözlerine, cezaevinde bulunan başta HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Gültan Kışanak, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder’e selam göndererek başlayan Buldan, şöyle konuştu:

“Nevroz, bugün için umut, geleceğe ışıktır. Başta Leyla Güven olmak üzere açlık görevinde bulunan yoldaşlarımızın talebi bizim talebimizdir. Onları yaşatmak boynumuzun borcudur. Şunu bilsinler ki; bu irade boyun eğmeyecek, diz çökmeyecektir. Barıştan asla taviz vermeyeceğiz. Barış, özgürlük ve demokrasi için bir kez daha haykırıyoruz. Sesimiz, Ankara ve Saray’a gidiyor. Bu halk, demokrasi, barış ve özgürlükten vazgeçmeyecektir. Herkes bilsin ki biz, 31 Mart’ta tek adam rejimine ve AKP-MHP ittifakına karşı seçimlere gidiyoruz. 31 Mart seçimlerinde halk, bu tekçi zihniyeti tarihin çöplüğüne gönderecektir.”

Buldan’ın konuşmasından sonra kutlamaya katılan vatandaşlar sanatçıların konserleri ile halaylar çekerken, HDP’nin 2015 yılındaki Diyarbakır mitinginde patlatılan bomba ile iki ayağını kaybeden dansçı Lisa Çalan’ın da protezleri ile halaya katıldığı görüldü. Diyarbakır’daki kutlamalar, olaysız bir şekilde sona erdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.