Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: “Elimizdeki veriler benim önde olduğumu gösteriyor”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, saat 20:30 sıralarında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı’ndan paylaşılan verileri eleştiren İmamoğlu, “Oyumuz yüzde 53,2, rakibimizin oyu 40,1” dedi. 

İmamoğlu konuşmasında şunları dile getirdi:

“Sandıklar kapanalı 3 buçuk saate yaklaşıyor. Sayım işlemleri devam ediyor, tutanaklar hazırlanıyor. Biz de çok sıkı bir şekilde sistemimizde süreci takip ediyoruz. Şu anda biz kendi sistemimizde yüzde 27.6 girişimiz var. Oyumuz yüzde 53.2, rakibimizin oyu 40,1.

YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum”.

Ekrem İmamoğlu ilerleyen dakikalarda ikinci bir açıklama daha yaptı. İmamoğlu ikinci açıklamasında şunları söyledi:

“Hepinizi huzurunda yaptığım açıklamanın teyidi için yeniden karşınızdayım. Son verimiz yüzde 36,5 bizim veri tabanımızda 52,2’si Ekrem İmamoğlu. Dediğim gibi dengeli bir şekilde devam ediyor. Diğer yerde ise yüzde 2’ye düştü. Benim açıklamamdan sonra veri girişi azaldı.

Yüzde 16 civarında henüz açılmamış sandık var. Manipülasyon var.YSK’yı göreve çağırıyorum. AA’yı ahlaklı bir duruşa davet ediyorum. Hepimizin paraları ile maaşını alan AA’yı süreci manipüle etmemeye tekrar tekrar davet ediyorum. Sandık görevlileri, hukukçular, vekiller, sorumlular yerini terk etmeyin. Hak yemedim yemem hakkımı da yedirmem. Size bilgi vermeye devam edeceğim”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.