Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris’te Cezayir kökenli protestocuların trans kadına saldırdığı video savcılığı harekete geçirdi

Paris’te Cezayir kökenli bir protestocu grubun arasında kalarak saldırıya ve tacize uğrayan trans kadının videosu, Fransa’yı karıştırdı. Paris Başsavcılığı, dün sosyal medyada yayılan saldırı görüntüleriyle ilgili soruşturma başlattı.

Tepki çeken görüntülerdeki olay, Cezayirli lider Abdülaziz Buteflika’yı protesto etmek üzere Paris’in République meydanında toplanan bir grup Cezayir kökenli göstericinin arasında yaşandı. 31 yaşındaki Julia isimli trans kadın, metro istasyonunun merdivenlerini çıktıktan sonra gösterici grupla karşı karşıya geldi. Grubun önce sözlü tacizine uğrayan Julia, daha sonra gruptaki erkekler tarafından elle taciz edildi ve yumruklandı.

https://twitter.com/Lyes_Alouane/status/1112964139616555008

Saldırı videosunun bir günde 2 milyondan fazla kere izlenmesinin ardından basına konuşan Julia, Inter radyosuna şunları söyledi:

“Metroya binmek için aşağı inmek istedim. Üç kişi yolumu kesti ve biri: ‘Sen aslında bir erkeksin, geçmene izin vermeyeceğiz’ dedi.”

Saldırganların cezalandırılmasından ziyade “insanların düşünce biçiminin evrilmesini istediğini” kaydeden Julia, aynı zamanda saldırıyı Cezayir kökenli toplulukla ilişkilendirmediğini ve yaşadıklarının sorumlusunun “cahil kimseler” olduğunu söyledi.

Görüntülerin yayılmasının ardından harekete geçen Paris Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatırken Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Eşitlik Bakanı Marléene Schiappa başta olmak üzere birçok Fransız siyasetçi saldırıyı kınadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.