Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki NBA efsanesi basketbola veda etti: Toplam 55 bin sayı, 4 şampiyonluk

NBA’de bir dönem sona erdi. Miami Heat’ten Dwayne Wade ve Dallas Mavericks’ten Dirk Nowitzki dün parkelere veda etti.

Miami Heat taraftarı dün efsane oyuncuları Dwayne Wade’e veda ederken, Dallas seyircileri de kendi efsanelerini uğurluyordu. Dirk Nowitzki ve Wade’in vedasıyla NBA’de bir dönem kapandı. 2006 ve 2011 finallerinde karşılaşan ikilinin toplamda 55 bin sayısı, 2.600 maçı, 27 All-Star performansı ve dört şampiyonluk yüzükleri bulunuyor. Wade’in üç, Nowitzki’nin bir şampiyonluğu var. 

Şöhretler Evi’ne girmelerine kesin gözüyle bakılan ikiliden Nowitzki son maçında unutulmaz bir performansla 30 sayı attı. 21 yıllık kariyerinin son maçına çıkan Alman yıldız, takımının ilk 10 sayısına da imza attı. Maç sonrası taraftarlara seslenen Nowitzki, “Tahmin ettiğiniz gibi, bu sizin önünüzde çıktığım son maç. Benim için çok duygusal bir maçtı. Kariyerimde birçok iniş ve çıkış yaşasam da beni hep desteklediniz. Almanya’dan 20 yıl önce ayrıldım ve bir Teksaslı oldum” dedi. 

Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, Nowitzki’nin forma numarasını emekliye ayıracaklarını söyledi. 

Wade’den Miami taraftarına: “Sizi seviyorum”

Miami’de ise geceye Wade damga vurdu. O da tıpkı Nowitzki gibi son maçını 30 sayıyla tamamladı ve takımını Philadelphia 76’ers önünde galibiyete taşıdı. Vedada duygusal anlar yaşanırken eski ABD Başkanı Barack Obama’nın video mesajı yayımlandı. Maçın ardından taraftara seslenen Wade, “2003’te draft’ın ardından Miami Heat’in beni seçmesini öğrendiğim an nasıl hissediyorsam şimdi de öyle hissediyorum. Bunu sadece sevgiyle açıklayabilirim. Hep bunun karşılığını vermeye çalıştım. Sizi seviyorum” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler