Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaşıkçı ailesi, Suudi Arabistan yönetiminin verdiği tazminatı kabul etti

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın en büyük oğlu Salih dün, cinayetten sorumlu tutulan Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile görüştü. Görüşmenin ardından, Kaşıkçı ailesi adına Suudi Arabistan yönetiminin önerdiği milyonlarca dolarlık tazminatı kabul etti.

Salih Kaşıkçı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yapılan ödemeyi “Suçun ve skandalın kabul edilmesi değil, cömertçe bir hareket ve sahip oldukları yüksek ahlaki değerlerden doğan bir insanlık” olarak yorumladı.

Washington Post, bu ay Kaşıkçı’nın dört yetişkin çocuğuna Suudi Arabistan’da milyon dolarlık evler verildiğini, ayrıca kendilerine aylık 10 bin dolar ödeme yapıldığını ortaya çıkarmıştı.

Tazminatı kabul eden Salih Kaşıkçı, ailenin Suudi Arabistan’da yaşamaya devam eden tek çocuğu. Bu yüzden de Krallıkla yapılan görüşmelerde önemli bir rol oynuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.