Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (16): Çocukların öfke nöbeti geçirmeden sakin kalmasını sağlamanın 10 yolu

Bazen çocuklar duygularını düzenlemekte zorluk çekerler. Onlara duygularını düzenlemek ve öfkeli davranışlarını engellemek için yardımcı olmak gerekir. Özellikle duygularını yaşıtlarından daha yoğun yaşayan ve tepkilerini daha farklı gösteren çocukların sakinleşmeleri de daha zordur ve uzun sürebilir. Bu sırada çocuğa mantıklı gerekçeler anlatmak ya da onunla tartışmak işe yaramaz.

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda çocukların öfke nöbeti geçirmelerini engelleyebilecek öneriler sunuyor. Çocukların bebeklikten başlayarak duygularını anlayabilmelerinin ve onları düzenleyebilmelerinin mümkün olduğunu anlatan Prof. Semerci ailelere, çocuklarına bu konuda nasıl yardımcı olabileceklerini anlatıyor. Ayrıca, ailelerin örnek olmaktan başlayarak çocuklarının sakin kalmasını sağlayabilecekleri davranışları örneklerle açıklıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.