Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Instagram, İran Devrim Muhafızları komutanlarının hesaplarını kapattı

ABD’nin İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu resmen yabancı terör örgütleri listesine eklemesinden bir gün sonra, Instagram Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, İran Genelkurmay Başkanı General Muhammet Bakıri, Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı General Muhammet Pakpur ve Tahran Eski Belediye Başkanı Muhammet Bakır Galibaf gibi pek çok üst düzey isimin hesaplarını kapattı. Ayrıca, İran dini lideri Ayetullah Hameneyi’nin de İngilizce hesabı erişime kapatıldı.

Instagram sözcüsü BBC’ye yaptığı açıklamada, bu hesapların kapatıldığını teyit ederek şunları kaydetti:

“Biz ABD’nin yasal yaptırımlarının sınırları içerisinde hareket ediyoruz. Bu noktada kanunlara uyduğumuzu göstermek için de ilgili ABD makamlarıyla çalışıyoruz.”

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün itibariyle İran Devrim Muhafızları Ordusunu yabancı terör örgütleri listesine resmen dahil etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.