Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (17): Narsisistik kişilik bozukluğu: Çağımız narsist mi yetiştiriyor?

“Sadece kendini düşünüyor, kendi çıkarı için her şeyi yapar, her şeyi hak ettiğini sanıyor, kimseyi beğenmiyor” şeklindeki yakınmalar arttı. Sık sorulan sorulardan biri çağımız narsisistik bireyler mi üretiyor? sorusudur. Bu soruya yanıt verebilmek için narsisistik kişilik bozukluğunun ne olduğunu bilmek gerekiyor.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci narsisistik kişilik bozukluğunun belirtilerini ve ilişkilere yansımalarını anlatıyor. Narsisistik kişilik bozukluğu gelişmesinde etkin olan aile ve çevresel tutumlardan bahsediyor. Narsisistik çocuk yetiştirmemek için neler yapılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca çağımızda değişen bazı öğretilerin ve yönetim şekillerinin narsisizm oluşumuna katkılarından bahsediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.