Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP, kayyum izlerini sosyal medyadan siliyor

Yerel seçimlerle birlikte kayyum atanan belediyelerin büyük kısmını kazanıp yönetime gelen HDP’li belediyeler, ilk iş olarak kayyumların sosyal medya hesaplarındaki izlerini silmek için çalışmalara başladı.

31 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte, yaklaşık 30 aydır atanan kayyumlar tarafından yönetilen birçok büyükşehir, il ve ilçe belediyesinin HDP tarafından kazanılmasından sonra, söz konusu belediyelerin sosyal medya hesaplarındaki kayyum dönemi paylaşımlar silindi.

Belediyelerin internet siteleri kapatılıp bakıma alınırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabındaki kayyum dönemi paylaşımlar silindi, eşbaşkanların fotoğrafları konularak, 16 Nisan’dan sonraki yeni yönetimin çalışmaları aktarıldı.

https://twitter.com/diyarbakirbld/status/1118807550563102720

Diyarbakır, Mardin ve Van gibi büyükşehir belediyelerinin resmi internet siteleri de kapatılarak bakıma alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.