Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (18): Çocukluk döneminde mastürbasyon ve nedenleri

Henüz küçük, hatta bebek olan çocuğunuzun elini ya da bazı nesneleri kullanarak cinsel organını uyardığını ve bu sırada terlediğini, kızardığını görmek aileler için ürkütücü olabilir. Oysa çocukluk çağı mastürbasyonu sık görülen bir durumdur. Birçok hekim mastürbasyonu bir hastalık ya da bozukluk olarak görmez. Ailenin tutumu çocukta utanç ve suçluluk uyandırabileceği ve durumun bazen başka bir sorunun habercisi olabileceğinden dolayı ele alınması gerekir.

Bebekler 6 aydan itibaren bez değişimi sırasında genital organlarının uyarılmasından haz aldıklarını fark edebilirler. Ancak unutulmamalıdır ki çocukluk dönemi mastürbasyonu cinsel bir aktivite değildir.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci çocukluk döneminden başlayarak ergenliğe kadar olan sürede mastürbasyonun oluş nedenlerini, mastürbasyona neden olabilecek durumları ve ailenin göstermesi gereken doğru tutumlarının neler olabileceğini anlatıyor. Çocukların yaşamının hangi döneminde gelişiminin bir parçası olarak ne tür davranışları olabileceğini ve ailelerin tutumlarının nasıl başka sorunlara yol açabileceğini tartışıyor. Videoda ayrıca, kültürlerin mastürbasyona bakışının gençlerin gelişiminde yapacağı etkiler açıklanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.