Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya: “Venezüela’daki elektrik kesintilerinden ABD sorumlu”

Rusya Venezüela’daki elektrik kesintilerinden ötürü ABD’yi suçladı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD tarafından yapıldığını iddia ettiği müdahaleleri “Karartma Operasyonu” olarak adlandırıyor.

Krizin içinde debelenen Venezüela, 7 Mart’tan beri ulusal çapta elektrik kesintileriyle mücadele ediyor. Maduro sorumlu olarak ABD destekli sabotajcıları ve keskin nişancıları gösterirken uzmanların çoğu kesintilerinin kaynağında elektrik hatlarının bakımsız bırakılması ve elektrik ağının anahtar bölgelerinden birinde gerçekleşen yangının olduğunu dile getiriyor.

Kesilen sadece elektrik değil, su şebekeleri de devam eden krizden nasibini aldı.

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksandr Fomin verdiği bir röportajda, Maduro’nun argümanlarına destek vererek ABD’nin “Maduro’ya desteği artırabileceği ve diğer Latin Amerikalı hükümetlerin tepkisini çekebileceği için açıkça bir askeri müdahaleden kaçındığını” ve onun yerine “Maduro’yu devirmek için enerji tesislerini çökertmek gibi yollara başvurduğunu” öne sürdü.

Rusya’nın iddiasının aksine uzmanlar ve Maduro muhalifleri, milyonlarca Venezüelalı’yı elektrikten yoksun bırakan kesintilerinin asıl sorumlusunun Maduro olduğu konusunda fikir birliği içinde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.