Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sri Lanka saldırısının kurbanları: Ölenler arasında Danimarka’nın en zengin kişisinin üç çocuğu da var

Sri Lanka, geçen pazar günü Paskalya ayinlerini hedef alan ve ardında 310 ölü ve yüzlerce yaralı bırakan saldırıların şokunda.

Çoğu Sri Lankalı olan kurbanların arasında, Büyük Britanya, Hindistan, Danimarka, Suudi Arabistan, Çin, Japonya, ABD ve Türkiye gibi ülkelerden toplam 31 yabancı da bulunuyor. İşte bu kurbanlardan bazıları ve hikayeleri:

Türk mühendisler Selçuk Nariçi (34) ve Yiğit Ali Çavuş (25) da ölenler arasında. Çavuş’un babası Mehmet Çavuş oğlu hakkında “Pırıl pırıl bir çocuktu, İTÜ’yü onur derecesiyle bitirdi, iki dil biliyordu. Ülkesi için başarılı bir çocuktu, yani böyle insanlara nasıl kıyıyorlar?” derken Selçuk Nariçi’nin babası Mehmet Nariçi saldırıların bitmesi çağrısında bulundu: “Oğlum mezun olduktan sonra çalışmaya başladı. Hep yurt dışında çalışıyordu. Daha önce Afganistan, Azerbaycan, Moritanya ve 3 yıldır da Sri Lanka’daydı. Bu sabah terör saldırısında kendisini kaybettik. Ölüm haberini Dışişleri Bakanı ile Kolombo Büyükelçisi arayarak ilettiler. Birçok kurum ve kuruluştan yetkili telefonla başsağlığı dileklerini iletip, acımızı paylaştı. Gencecik oğlumu teröre kurban verdim. Bu saldırılar sona ersin, artık kimse teröre kurban gitmesin”
Ölenlerin arasında ünlü Sri Lankalı şef Shanta Mayadunne (sağda) ve kızı Nisanga da bulunuyor.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157067627732744&set=a.10152211708052744&type=3&theater
Nisanga Mayadunne patlamadan hemen önce Facebook’ta “Aileyle Paskalya kahvaltısı” yazarak bu fotoğrafı paylaşmıştı.
Danimarka’nın en zengin insanı Anders Holch Povlsen’in üç çocuğu da saldırıların kurbanları arasındaydı.
Büyük Britanyalı Anita Nicholson ve çocukları Alex ve Annabel de saldırıda hayatını kaybedenlerden. Baba Ben Nicholson “Şükür ki üçü de acı çekmeden, birden öldüler” diyor.
Her pazar kiliseye giden Avustralyalı Manik Suriaaratchi ve 10 yaşındaki kızı da Paskalya ayini sırasında St. Sebastian Kilisesi’nde patlayan bombanın hedefi oldu.
Bangladeşli Milletvekili Şeyh Fazlul Kerim Selim’in torunu Zayan, sekiz yaşında hayata gözlerini yumdu.
Ölenler arasında yorucu Hindistan seçimlerinde görev aldıktan sonra dinlenmek için Sri Lanka’ya giden Janata Dal Partisi çalışanları K. G. Hanumantharayappa, M. Rangappa, K. M. Laxminarayan, Lakshmana Gowda Ramesh, H Shivakumar, A. Maregowda and H. Puttaraju da vardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.