Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da 1 Mayıs kutlamaları – Ferit Aslan’ın izlenimleri

Diyarbakır’da İstasyon Meydanı’nda 1 Mayıs. geçmiş yıllara göre daha farklı mesajlarla kutlandı. Bir tarafta KHK ve ihraçlar diğer tarafta ise çocukları ölüm orucunda ve açlık grevinde olan tutuklu ve hükümlü yakınlarıyla, barış anneleri vardı. Barış anneleri İstasyon Meydanı’na barışı simgeleyen beyaz tülbentleri ile geldi.

Polisler ilk başta bu tülbentlerin siyasi bir anlam taşıdığını belirterek kadınları içeri almadı. Araya HDP’li ve CHP’li vekiller girince, kadınlar meydana alındı. Burada konuşan barış anneleri, “STK’lara sesleniyoruz, annelere, babalara sesleniyoruz sesimize ses çığlığımıza çığlık olun. Biz şov yapmıyoruz, çocuklarımızın yaşamalarını istiyoruz” dedi.

Anneler mitingin ardından ise İstasyon Meydanı’nda el ele tutuşarak Sanat Sokağı’na kadar yürüyüş yaptı.

Barış annelerinin yanı sıra KESK, DİSK, TMMOB, TTB, HDP, CHP, EMEP gibi çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcisi de Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yerini aldı. Önceki yıllara göre çok daha fazla kişinin ağırlandığı 1 Mayıs mitingi, konuşmalar ve sanatçıların şarkıları ile sona erdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.