Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

LADEG’den Lezbiyen Görünürlük Günü etkinliği: Lezbiyen bir aileye sahip olmak

Coşkun Yanat lezbiyen bir ailenin çocuğu ve bir LGBTİ aktivisti. Suni döllenme yoluyla dünyaya gelen Coşkun, annesinin lezbiyen olduğunu içten içe hep bildiğini, ancak annesinin kendisine açılmasının ardından “taşların yerine oturduğunu” söylüyor. Anne Mine Yanat da, eylemlere oğluyla birlikte katılıyor olmaktan gururlu. Yanat ailesiyle Defne Sarıöz görüştü.

İkiliyle, 26 Nisan Lezbiyen Görünürlük Günü vesilesiyle LGBTİQ+ Aile ve Yakınları Destek Grubu (LADEG) tarafından Boysan’ın Evi‘nde yapılan “Lezbiyen bir aileye sahip olmak” söyleşisinin ardından görüştük.

LGBTİ+ aktivisti Boysan Yakar, eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanıydı. O, kendisi gibi aktivist olan Zeliş Deniz ve Mert Serçe, 5 Eylül’de Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Bolayır Mevkii’nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Boysan’ın ölümünün ardından, ailesi, onun evini sivil toplum örgütlerinin kullanımına açtı. Boysan’ın annesi Sema Yakar, Boysan’ın Evi’ni şöyle anlatıyor: “Bu evde toplantı, eğitim, seminer ve sergi gibi birçok etkinlikler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Şişli Kent İnisiyatifi Teknik Grubu her hafta düzenli toplantılarını bu evde gerçekleştiriyor. Ayrıca, LADEG+ da bu çatı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Boysan’ın Evi, farklı gruplardan faaliyet yapmaya gelen kişilerin LGBTİ hareketi hakkında bilgilenmesi ve bu konuda bir farkındalık yaratması gibi bir misyonu da kendi içinde taşıyor. Bu evde yapılan bütün faaliyetler gönüllülük üzerine yürütülüyor ve ev kendi kendini yaşatıyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.