Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

#MeToo’nun zaferi: Woody Allen anılarını basacak yayınevi bulamıyor

Evlatlık kızı Dylan Farrow tarafından tacizle suçlanan Woody Allen, Hollywood’daki nüfuzunu kaybetti, hatta şimdilerde istenmeyen adam haline geldi: Filmlerinde rol almış pek çok oyuncu art arda onunla çalıştıkları için nedamet getiriyor; Amazon da Allen’ın filmlerinin dağıtımı için yapmış olduğu anlaşmayı “aleyhindeki mükerrer suçlamalar, tartışmalı açıklamaları ve büyük yeteneklerin artık kendisiyle çalışmak ya da bağlantılı olmak istememesi” nedeniyle feshetti.

Allen yayıncılık dünyasından da dışlanmış görünüyor. New York Times’ın haberine göre ünlü yönetmen, kapı kapı dolaşmasına rağmen anılarını basacak yayınevi bulamadı. New York Times’ın görüştüğü pek çok yayıncı, Allen aleyhinde oluşan olumsuz kamuoyu algısından dolayı kitabını basmaya heves etmediklerini söylemiş.

Oysa müptezel yapımcı Harvey Weinstein’la ilgili ifşaatla başlayan taciz görmüş kadınların sessizliklerini bozdukları #MeToo (Ben De) kampanyası başlamadan önce olsa, muhtemelen yayınevleri Woody Allen’ın anılarını basmak için birbirleri ile yarışır, milyonlarca dolarlık anlaşmalar teklif ederlerdi.

Dylan ve Mia Farrow.

Ama MeToo kampanyası sayesinde, Allen’ın evlatlık kızı Dylan Farrow da travmasını -olay yok sayıldığı ve faili cezalandırılmadığı için- neredeyse 30 yıldır aşamadığı cinsel saldırıyı tekrar gündeme getirme ve Allen’ı yeniden ifşa etme cesareti gösterebildi. Farrow, Allen’ın kendisini 7 yaşındayken taciz ettiğine dair iddiasını ilk kez 2014 yılında kamuoyuyla paylaşmış, o sırada görmezden-duymazdan gelinen çığlığı, ancak MeToo sonrasında destek bulabilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.