Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da LGBTİ+ etkinliklerine yasak kalktı ancak baskılar sürüyor: ODTÜ’lü öğrenciler gözaltına alındı

Valilik tarafından OHAL gerekçe gösterilerek Kasım 2017’de ilan edilen LGBTİ+ etkinlik yasağının geçen ay kalktığı Ankara’da, Onur Haftası hazırlıklarına devam eden ODTÜ öğrencileri gözaltına alındı.

Aralarında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü araştırma görevlisi Mehmet Mutlu’nun da olduğu 20’nin üzerinde öğrenci gözaltına alındıktan sonra, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Medyascope’a konuşan ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Yağmur’un avukatlardan aktardığına göre gözaltı, kampüste toplanan bir grup öğrencinin hazırlamış olduğu bildirinin okumasının ardından gerçekleşti: “Yaklaşık yirmi kişi kadardık, toplanmış makyaj yapıyorduk. Polis bizi çevreledi, ablukaya aldı. Bunun üzerine oradan ayrılıp başka bir yere doğru yürüdük. Yeniden toplandığımız yere geldiler. Burada açıklamayı okuduk ve bildiriyi okumamızla birlikte gözaltına alındık.”




Eylemde okunan bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Biz bir alanda bir grup değil ODTÜ’nün her yerindeyiz YAYILIYORUZ AYOL
kararlıyız; tüm zulmünüze rağmen ne yalnızız ne de yanlışız.

Nefretin açık hedefi olmamıza rağmen, inatla gülmeye devam edecek ve bağrınacağız; dönmek var, ölmek yok!

Benliğimizi, birliğimizi ve her rengimizi haykırıyoruz. 
Şimdi kampüsteki ve hayatın her alanındaki LGBTİ+ fobiye karşın aşkımızı, bizi silmek isteyenlere kimliğimizi, ayırmak isteyenlere ise sevgimizi göstereceğiz. Eşitlik, özgürlük, tanınma taleplerimizi  dile getiriyor , birlikte olmaya, aşkı arzuyu yaşamı örgütlemeye, dayanışmayı, neşeyi, umudu büyütmeye çağırıyoruz.

Herkesi coşkusu, aşkı ve benlikleriyle hem ODTÜ’nün her yerinde hem hayatın her alanında mücadeleye devam etmeye çağırıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.