Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hem başbakan hem doktor: “Bazıları golf oynayarak, okçuluk yaparak rahatlar ben ameliyat yaparak rahatlıyorum”

Butan Başbakanı Lotay Tshering bir doktor. Siyasete girdikten sonra mesleğini bırakmayı reddeden Tshering haftasonları hastahanede ameliyatlarına devam ediyor. Bunun dışındaki zamanlarında ise Başbakan olarak görevini sürdürüyor.

Tshering siyasete girmeden önce ülkede çokça tanınan ve takdir edilen bir doktordu. Ancak Başbakan olduktan sonra bile doktorluk yapmaya devam ediyor. Haftaiçi başbakanlığın gerektirdiği işleri yapan Tshering haftasonları ise ameliyat yapıyor.

Lotay Tshering

AFP’ye konuşan Tshering “Bazıları golf oynayarak, bazıları okçuluk yaparak rahatlar, ben ameliyat yaparak rahatlıyorum” dedi. Tshering “Ölene kadar bu işi yapmaya devam edeceğim, işe gittiğim (Başbakan olarak işlerini yaptığı) hastahaneye dönmeyi istiyorum ve burayı özlüyorum” diye ekledi.

Başbakanlık ile doktorluğu birlikte yürütmenin zor olmadığını söyleyen Tshering, iki işin birbirine benzediğini söyledi. Ona göre, doktor olarak hastaların durumunu tarayıp buna uygun tedavi geliştirmekle, ülkenin durumunu tarayıp bunları kamusal politikalarla iyileştirmeye çalışmak arasında benzerlik var. Tshering sağlık reformunu da gündemine ekledi.

Tshering 2018 yılında yapılan seçimlerde Başbakan olarak seçilmişti. Öte yandan, Butan Asya’nın en mutlu ülkesi olarak gösteriliyor. Her ne kadar genç işsizliği ve artan suç oranları gibi konularda komşularıyla benzer eğilimler gösterse de Butan halen ilginç ülkelerden biri olarak duruyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.