Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cannes’da Onur Ödülü alacak olan Alain Delon’a tepki: “Kadın dövenler onursuzdur!”

Fransız aktör Alain Delon, Cannes Film Festivali’nde Onur Ödülü’ne layık görüldü. Ancak bu karara feministler tepkili. Delon’u cinsiyetçi ve ırkçı olmakla suçlayan feministler imza kampanyası başlattı. Kampanya şimdiden 25 bin imzaya ulaşmış durumda. . 

83 yaşındaki aktör daha önceki röportajlarında kendisini “maço” olarak nitelemiş ve daha önce birlikte olduğu kadınları tokatladığını söylemişti. Delon, eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinmesine karşı olduğunu açıklamış ve Fransız siyasetinin aşırı sağ figürü Jean-Marie Le Pen’le arkadaşlığı hakkında konuşmuştu. 

“MeToo hiçbir şey öğretmedi mi?”

Fransız bir feminist kolektifi, “Kadın dövenler onursuzdur!” sloganıyla festivalde Delon’a ödül verilmesini eleştirdi ve “MeToo hareketi bize hiçbir şey öğretmedi mi?” diye sordu. 

Cannes Film Festivali yöneticisi Thierry Frémaux ise, Delon’a verilen ödülü şu sözlerle savundu: “Yıllar önce söylenen sözleri veya yaşananları bugünden değerlendirmek çok zor.” Festival yöneticileri de Variety dergisine verdikleri röportajda, Delon’un efsane bir aktör ve Cannes tarihinin bir parçası olduğunu söylemişlerdi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.