Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uganda’da Amerikalı bir rahip “mucize ilaç” diye 50 bin kişiye çamaşır suyu içirdi

Afrika ülkesi Uganda’da Amerikalı bir rahip, Çin’den ithal edilen ve çamaşır suyu imalatında kullanılan malzemelerden ürettiği sıvıyı “mucize ilaç” diye pazarlıyor. Rahip, bu sıvının AIDS hastalığını yok edeceğini öne sürüyor. Olayı ortaya çıkaran The Guardian gazetesine göre, bu sıvıdan bebekler dahil en az 50 bin kişi içti.

Gazetenin haberine göre bu şebekenin liderleri Robert Baldwin adlı 52 yaşındaki Amerikalı bir rahip ve Sam Little isimli 25 yaşındaki bir İngiliz vatandaşı. Little, kendini medyum olarak da tanıtıyor.

İkili, Mucizevi Mineral Solüsyon (MMS) adı verilen sıvıyı Uganda’da geniş kitlelere ulaştırmayı başardı. MMS, birçok Batı ülkesinde yasaklanmış durumda. Bir şehir efsanesi gibi internette yıllardır yayılan MMS, “mucize ilaç” olarak lanse ediliyor.

MMS’e Türkiye’de de ilgi gösteriliyor. MMS’in kanıtlanmış, insan sağlığına herhangi bir yararı bulunmuyor çünkü MMS özünde, çamaşır suyu.

Ancak rahip ve ortağı, MMS’i Uganda’ya sokmayı başardı. “Küresel İyileşme” adında bir kilise kuran Rahip Robert Baldwin, akıllı telefon hediye ettiği binden fazla müridinin de yardımıyla bu sıvıyı pazar ayinleri sonrasında yoksul Ugandalılara içiriyor. Baldwin ve Little çamaşır suyunu içirdikleri yoksullardan para almıyor. Bu sıvıyı nasıl finanse ettikleri de belli değil. Facebook gibi sosyal medya platformlarında MMS için para toplayan hesapların olduğu biliniyor.

The Guardian konuyla ilgili olarak, hem Baldwin hem de Little’a ulaştı. İkili, MMS’in sağlığa yararlı olduğunu savundu ve dolandırıcılık yapmadıklarını iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.